Tuesday, July 2, 2013

GLA Complex dan kebaikannya

 
GLA(Gamma Linolenik Asid) complex shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik,Asid Linolenik,minyak bunga matahari dan vitamin E.
Borage adalah sejenis herba tradisi yang dipercayai dan merupakan herba yang digemari oleh orang barat.Ia juga dikatakan boleh merawat ulser,mengeluarkan virus,melegakan kelesuan,membersihkan kahak,meringankan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina.

Pengambilan GLA dapat membantu masalah kesihatan wanita seperti masalah senggugut dan melambatkan menopous.Apabila kita mengalami senggugut kesakitan yang menyebabkan kekejangan pada otot sekitar rahim berlaku jadi GLA berfungsi untuk melegakan kesakitan ketika datang haid,melegakan sakit kepala dan mengatur kitaran haid.

GLA sangat sesuai diambil bagi menghalang komplikasi diabetes dan menghalang tekanan darah tinggi.Merendahkan gula darah bagi pesakit diabetes.Dapat meringankan rasa kebas dan kesakitan di sebabkan gula darah tinggi.Untuk darah tinggi,GLA menghalang pembekuan darah,merangsang peredaran darah,pengembangan salur darah,memperbaiki tekanan darah tinggi,mengelak masalah jantung.

Bagi yang menjaga kecantikan,GLA juga berupaya untuk memperbaiki inflamasi kulit seperti eczema,alergi,kegatalan,kulit kering,kurap dan melambatkan proses penuaan.Memperbaiki rambut kering dan rambut gugur.
 
GLA adalah anti oksidan yang meningkatkan sistem imun tubuh,menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser.

Untuk tujuan pelangsingan,ianya merendahkan kolesterol LDL,menghalang penambahan berat badan ,memberi tone pada kulit dan otot secara berperingkat untuk mencapai bentuk badan cantik.

 
*GLA bukan saja untuk wanita tapi untuk semua golongan kanak-kanak,remaja,dewasa,wanita yang dah menopaus dan lelaki andropause.GLA yang sama penting seperti asid amino yang tak boleh di hasilkan oleh tubuh manusia,ianya hanya diperolehi dari makanan so GLA merupakan supplement terbaik untuk anda. 


Apa bezanya Gla shaklee ni??
Kebanyakan GLA (Gamma linolenic asid)tersedia dipasaran dihasilkan dari Evening Prime OIL(EPO).manakala GLA shaklee diekstrak dari borage yang mengandungi lebih dari 2 kali ganda GLA dalam EPO.Borage juga adalah 3 kali lebih dari segi bioavailabiliti dan 3 kali lebih berkesan dari EPO.Shaklee mengekstrak GLA borage yang di tanam secara organik dikawasan Saskatchewan.
Setiap kapsul mengandungi lebih 300mg GLA yang mana ianya adalah sumber terbaik Omega 6.Ianya digabungkan dengan minyak sunflower dan vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya.Kesegartan dan keberkesanannya terpelihara oleh ShakleeGuard,anti oksidan semulajadi yang dipatenkan,Bioavailabilitinya dibuktikan secara klinikal di mana ia mampu menyerap dan mengadun de dalam sel dan tisu.

Testimoni yang berkaitan dengan GLA.Hubungi saya
awaza ns
Shaklee Independent Distributor
[ID No : 887384]
Mobile/Whatsapp:0126524529
Emel:awaza_ns@yahoo.com

Penghantaran terus/COD ke Sekitar Klang, Meru,Kapar,Seksyen 7, dan Pengedar Sah untuk Seluruh Malaysi 
 


No comments:

Post a Comment

 
full design blog:jiakreatifelt