Wednesday, February 19, 2014

Set Untuk Ibu Hamil

Adakah anda seorang ibu hamil yang masih tercari-cari supplemen ketika hamil???shaklee ada jawapannya.
Jom tengok fungsi dan kebaikan setiap supplemen di dalam set hamil.
FUNGSI DAN KEBAIKAN SETIAP VITAMIN
★VITALEA
Multivitamin yang tebaik dengan zat besi. Ia membantu dalam pembentukkan sel-sel darah merah..Jika ibu-ibu mengambil vitalea, tidak perlu lagi mengambil obimin.
★B-COMPLEX

Mengandungi sebanyak 8 kumpulan vitamin B termasuklah asid folic.Asid folic dan B12 membantu pembentukan sel-sel darah merah di dalam badan. Jumlah asid folic yang mencukupi dalam diet harian membantu mencegah kecacatan tiub neural. ★VITAMIN C
Membantu meningkatkan sistem pertahanan badan, berperanan dalam menyokong tulang, gigi dan gusi yang sihat. Ia juga membantu dalam penghadaman zat disamping dapat meningkatkan taraf sistem pertahanan tubuh.
★OSTEMATRIX
Ibu mengandung memerlukan 1000~1300mg kalsium sehari. Ini adalah kerana bayi akan mula mengambil kalsium ibu dengan lebih banyak bermula trimester kedua. Ostematrix mengandungi bukan sahaja kalsium malah MAGNESIUM dan VITAMIN D..Vitamin D meningkatkan penyerapan kalsium dan fosforus untuk meninggikan tulang dan kerangka. Pengambilan OSTEMATRIX juga untuk menguatkan dan pembentukan tulang dan gigi bayi yang sihat. Pengambilannya juga boleh mengurangkan sakit pinggang , sakit belakang , kebas-kebas atau cramp. 
Untuk trimester 2 dan 3 ibu hamil disarankan untuk mengambil Omega guard.
★OMEGA GUARD
Mengandungi 1000mg asid lemak Omega 3 yang termasuk di dalamnya DHA dan EPA yang mana ia boleh menggalakkan perkembangan otak, sistem saraf dan fungsi mata bayi.. 
★ESP(Optional)Energizing Soy Protein adalah minuman protein yang mengandungi banyak kelebihan kepada ibu dan anak yang dikandung. Ia penting untuk membina dan memperbaharui sel-sel tisu dan hormon dalam tubuh.Ia penting untuk pembentukan kuku, rambut dan kulit. Protein yang berkualiti sangat membantu pertumbuhan yang baik. Disamping memberi tenaga pada siibu, ESP mampu mencantikkan kulit bayi dalam kandungan dan juga ibu mengandung itu sendiri.

Hubungi:
Pengedar Sah Shaklee
Call/msg/whatsapp 012 6524529
FB     : awaza_ns
Email : awaza_ns@yahoo.com
Penghantaran terus/COD ke sekitar Klang,Meru,kapar,Section 7 dan pengedar sah  seluruh Malaysia
**Jom Sihat**
 


 

No comments:

Post a Comment

 
full design blog:jiakreatifelt